fbpx

Sketch Up : Zero To Pro!

(21 reviews)
RM90.00

Tonton Beberapa Free Video Di Tab Curriculum Di Bawah.

PENGENALAN.

Anda berminat nak belajar 3D modelling tapi tak tahu bagaimana nak bermula? Senang kata, anda sebenarnya langsung tiada asas dalam 3D modellingCompletely ZERO?

Apa kata anda belajar 3D Modelling meggunakan perisian Sketch Up bersama kami. Kami ajar sampai pandai! From Zero To Pro!

Lebih 1500 online student telah sertai course ini dan hampir keseluruhan dari mereka bermula dari zero. Ramai dah yang mahir buat 3D modelling selepas join kelas online ini!

 

PERISIAN YANG DIGUNAKAN.

Sketch Up MAKE 2017 – Software diberi PERCUMA.

 

KEPERLUAN MINIMA PC/LAPTOP. (LEBIH POWER LEBIH BAIK)

OS Windows 7 dan keatas. (64 bit)
OS MacOS 10.0 dan keatas. (64 bit)

Processor        : 1 GHz keatas
RAM                 : 2 GB
Graphic Card  : 512 Ghz
HD Space        : 500 mb

 

AUDIENS.

Sesiapa yang berminat untuk belajar 3D modelling tetapi zero knowledge, kontraktor pembinaan, golongan pendidik, pelajar arkitektur / interior design / industrial design / landskap / furniture design, graphic design, jurutera awam / mekanikal / elektrikal dan seumpama dengannya.

 

PRASYARAT.

Tiada prasyarat khusus. Anda mestilah menunjukkan minat yang mendalam dan komited untuk mempelajari 3D modelling secara online.

 

SINOPSIS ONLINE COURSE.

  • Lebih dari 30 lecture membabitkan lebih dari 15 jam video tutorial.
  • Pelajari 3D modelling bersama instructor berpengalaman luas lebih dari 10 tahun menggunakan Sketch Up.
  • Tutorial disampaikan menggunakan Bahasa Melayu santai dan mudah difahami.
  • Bermula dengan perkara asas bagaimana untuk install perisian, sehinggalah perkara advance seperti melukis sebuah banglo!
  • Video tutorial sentiasa menggunakan layout sebenar dan praktikal. (Contoh seperti saiz rumah yang tepat menggunakan construction drawing)
  • Fail-fail penting seperti fail Skecthup, dimensi / ukuran objek, diberikan sekali disetiap lecture untuk memudahkan pembelajaran.
  • Percuma beberapa E-Book berkenaan 3D modelling menggunakan Sketch Up.
  • Sijil akan dihantar kepada online student secara Pos atas permintaan.

 

SUPPORT SELEPAS BELIAN.

Anda akan dimasukkan kedalam Telegram & Facebook close group. Berhubung dengan lebih 1500 online student yang aktif dan like-minded.

PROGRAM AFILIATE.

Selepas pembelian, anda akan didaftarkan sebagai agent affiliate ADEN Academy. Anda akan diberi unique URL link tersendiri. Komisen bagi course ini adalah setinggi 40%!

 

GALERI HASIL KARYA STUDENTS

Kami sentiasa update hasil 3D Modelling dari students di
Facebook > https://bit.ly/2zUoxm7
Instagram > https://bit.ly/2zUoxm7
Click link diatas untuk melihat.

 

GALERI IMEJ

Berikut adalah sinopsis bergambar apa yang anda akan belajar didalam course ini. Klik tab Curriculum diatas untuk melihat beberapa Free View Video.

Course Features

  • Lectures 46
  • Quizzes 0
  • Duration 23 Jam
  • Skill level Beginner-To-Advance
  • Language Bahasa Melayu
  • Students 2849
  • Assessments Yes
Berkelulusan dalam Bachelor Sains Pertanian UPM. Berpengalaman luas dalam rekabentuk landskap dan berkecimpung lebih dari 10 tahun dalam 3D Modelling menggunakan perisian Skecth Up. Founder kepada Aden.Academy.

Reviews

Average Rating

5
21 ratings

Detailed Rating

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

    Pembelajaran yang menarik

    Alhamdulillah... Cara cikgu ayden mengajar sangatlah mudah utk difahami

    Tq

    Terima kasih atas ilmu yg diberi...

    Senang faham dan MURAH!!

    Alhamdulillah, selesai sudah kursus saya dengan Aden Academy utk SketchUp ni. Sangat senang faham dan memang dah lama saya cari kelas utk 3D drawing ni. Tak sangka yg ni murah sangat dan mampu ikut. Terima kasih banyak2 atas ilmu yg Guru Aden ni berikan. Terima kasih banyak2...

    MALAS NAK TAIP..

    RM90 DENGAN ILMU MACAM NI...FUHH ALLAH RAHMATI SEMUA YANG TERLIBAT DGN ADEN ACADEMY.. ALHAMDULILLAH..SAYA DAPAT UPGRADE BISNES SAYA KE SATU LANGKAH LAGI..

    Senang je design 3D

    Alhamdulillah berkat bimbingan video step-by-step dari Cikgu Ayden amat membantu saya dalam mendalami perisian Skethup ini. Cara penyampaian yang mudah difahami dan tips yang disertakan amat membantu mempercepatkan design dihasilkan.

RM90.00

    117 Comments

  1. March 31, 2020
    Reply

    Lockdown 2020

    • April 1, 2020
      Reply

      Hi, gunakan discount code tersebut sewaktu checkout ya, bukan di ruangan komen ini.. hihi
      🙂

  2. March 31, 2020
    Reply

    Saya berminat 0163248559
    Bagi petunjuk

    • April 1, 2020
      Reply

      Salam, kami dah whatsapp tuan. Sila check.
      Atau tekan je button ‘Buy This Course’ dan masukkan maklumat anda, buat pembayaran dan mula belajar 3D 🙂

  3. April 1, 2020
    Reply

    Salam tuan. Saya berminat. 01164653326
    Lockdown 2020
    Terima kasih

    • April 2, 2020
      Reply

      Salam tuan,
      Code lockdown2020 tu digunakan sewaktu checkout. Bukan di sini.. hehehe

  4. NORA NORA
    April 2, 2020
    Reply

    Pembelajaran yang sangat mudah.. Pengajar very friendly.. Tq en. Aden.. Boleh bagi tunjuk ajar bila2 masa..sangat berbaloi join kursus ni

    • April 4, 2020
      Reply

      TQ Pn Nora. Semoga bermanfaat! TQ support!

  5. Assalamualaikum, saya dah cuba untuk beli course ni dengan menekan butang “Buy This Course” tetapi saya tidak berjaya untuk mendaftarkan maklumat saya. Dah beberapa Kali percubaan tetapi masih gagal. Mohon pilihan lain yang boleh saya lakukan untuk membuat pembelian.

    • April 4, 2020
      Reply

      Maaf encik, pihak kami maklum perkara ini dan team kami akan hubungi anda sebentar lagi. Ada PM di FB juga kan? Nanti kami contact. TQ encik kerana berminat!

  6. wmsafwan88
    April 4, 2020
    Reply

    Salam, masa sy tgh tgk online course. Tiba2 putus dan keluar msg ‘sorry, this video doesn’t exist’. Sudah byk kali saya refresh, log out dan log in semula, masih tidak menjadi. Boleh tau apa masalah?

  7. April 4, 2020
    Reply

    Camne saya nak joint?
    Tolong whatsapp detail 012-9088215

    • April 4, 2020
      Reply

      Salam encik, baik kami akan call. TQ kerana berminat!

  8. Willmon L
    April 9, 2020
    Reply

    Sangat berminat, macam mana nak join course ni.

  9. Saya pernah buat 10 tahun tinggal x lama x buat

    • admin
      April 9, 2020
      Reply

      Jom lah encik, refresh balik.. now dah nbnayak features baru berbanding 10 tahun dulu. hehe. Join kami dengn click button BUY THIS COURSE di page ini ya 🙂

      • Hazwan Rosli
        April 11, 2020
        Reply

        Salam..sy dah buat bayaran..bila selesai buat bayaran..sy xdpt utk code lockdown2020 sbb selepas buat bayaran click return to FPX terus hilang..xdpt nk isi code..harap admin boleh tlg

        • admin
          April 11, 2020
          Reply

          Salam encik, sila wassap admin 0199500038 TQ

  10. April 10, 2020
    Reply

    Kursus online 3D

    • admin
      April 10, 2020
      Reply

      Ye puan, jom le join. Click BUY THIS COURSE 🙂

  11. April 11, 2020
    Reply

    Hi. Pm detail kt sy 0174376366.terima kasih

    • admin
      April 11, 2020
      Reply

      Ok team sales akan contact tuan sekejap lagi 🙂

  12. April 15, 2020
    Reply

    Salam tuan.. Ada course tuk catia x?

    • admin
      April 16, 2020
      Reply

      Wsalam Tuan,
      Catia belum lagi.. tapi bakal menyusul tak lama lagi adalah
      1. Rendering With Vray
      2. Solidwork
      3. AutoCAD

  13. April 17, 2020
    Reply

    Saya berminat minta pm 0183841768..utk info lanjut

    • admin
      April 17, 2020
      Reply

      Ok team sales kami dah Whatsapp tuan. TQ kerana berminat 🙂

  14. April 19, 2020
    Reply

    Saya minat how to make payment

    • admin
      April 20, 2020
      Reply

      Hi boss, just Click But This Course Now. Then selesaikan butiran peribadi dan buat pembayaran. Kemudian satu email akan dihantar automatik untuk memberitahu langkah2 untuk login dan menonton video.

  15. Johari SZ
    April 20, 2020
    Reply

    Assalamualauikum

    Saya guna Lapton Microsoft Surface 3

    Processor Intel Atom x7 l – Z8700 1.6 Ghz

    RAM 4GB
    64 Bit

    GPU Intel Gen 8

    Quadcore 128 GB

    Saya tak tahu graphic card saya berapa.

    Requirement 512Ghz.

    Boleh ke saya run Sketch up

    • admin
      April 20, 2020
      Reply

      Salam tyuan, boleh run tapi agak minimal..
      Kalau dapat yang lebih power lebih baik 🙂

    • admin
      April 20, 2020
      Reply

      W’salam tuan, boleh run tapi agak minimal..
      Kalau dapat yang lebih power lebih baik 🙂
      Macam processor i3 ke atas ke.. 🙂
      pastikan Windows 7 keatas.

  16. Zarma Nurhaidan
    April 21, 2020
    Reply

    Salam….dah buat bayaran tp x de update pun….mekasih

  17. April 22, 2020
    Reply

    lockdown 2020

    • admin
      April 22, 2020
      Reply

      Salam boss, gunakan discount lockdown sewaktu checkout. Bukan type disini 🙂

  18. bhijrah
    April 23, 2020
    Reply

    Assalamualaikum tuan,
    Saya ada tuli code lockdow2020 di ruang kotak code sebelum checkout tapi final payment tetap rm90 jgk
    Mohon pencerahan tq

    • admin
      April 23, 2020
      Reply

      Salam tuan, tua kena tulis dan tekan apply baru dia beerfungsi. harap tuan cuba sekali lagi 🙂

    • mohd shahril
      July 15, 2020
      Reply

      Berminat,tolong wasapp 013-2553881…dh pusing2 tp x jumpa cara untk pembayaran dan login

      • admin
        July 15, 2020
        Reply

        ok, admin akan follow up jap lagi 🙂

  19. April 23, 2020
    Reply

    Hai boleh saya tahu kalau sekarang ni (musim pkp dan bulan ramadhan) kelas masih berlangsung secara LANGSUNG (LIVE) ke? Tempoh masa utk belajar berapa lama?

  20. Wan
    April 26, 2020
    Reply

    Assalamualaikum tuan…

    Untuk kelas ni..kalau dah langgan da tarikh expired tak..?

    Sekian

    • admin
      April 27, 2020
      Reply

      Wsalam encik
      Bayar sekali je 🙂
      Tiada expiry date

  21. April 28, 2020
    Reply

    saya berminat
    lock down

    • admin
      April 28, 2020
      Reply

      Hi encik, code tu digunakan sewaktu lockdown ni. Type lockdown 2020 sewaktu checkout.

  22. April 29, 2020
    Reply

    sayaa dah banyak kali nak masuk kelas ni… emua klik sy dah tekan.. tpi x blh.. tolong ek.. wssp je lah.. 016 5263719 nizam

    • admin
      April 29, 2020
      Reply

      Ok, tem kami akan hubungi anda sebentar lagi 🙂

  23. Salam.. saya berminat.. sebelum saya daftar, just nak confirm.. RM90 – lockdown = RM75 la ye?
    Sekadar check, dalam video intro tu ada inform RM35 je… adakah itu harga lama, atau itu bende lain?

    • admin
      May 2, 2020
      Reply

      Ya encik.. berkenaan video.. Maaf yang tu video lama kami sewaktu kami test market sekitar Disember 2019. Sewaktu itu silibus masih lagi tak complete dan tiada sistem ecommerce seperti sekarang 🙂

  24. May 2, 2020
    Reply

    Good way of explaining, and good paragraph to get information regarding my presentation subject matter, which i am going to present in academy.

    • admin
      May 2, 2020
      Reply

      TQ encik!

  25. Saya berminat nak joint. 0163304308

  26. Mohd Najhan
    May 4, 2020
    Reply

    Lockdown 2020

    • admin
      May 4, 2020
      Reply

      Encik, discount code ini digunakan sewaktu checkout. 🙂

  27. abdulkhir1963
    May 4, 2020
    Reply

    macam mana nak join telegram …x der group telegram sketchup dalam telefon saya ..no 0122243402

  28. Adilson Nial
    May 8, 2020
    Reply

    Saya berminat nak join
    Tolong wasaap saya cara nak register 0197865232

  29. Amirul Shafie
    May 13, 2020
    Reply

    saya dah beli course ni tapi tak reti nak tekan mana.. pahtu nak tekan mana.. pening skit tengok view ni

  30. May 15, 2020
    Reply

    Kelas animasi ada tak

    • admin
      May 15, 2020
      Reply

      yg ini belum lagi encik 🙂

  31. May 18, 2020
    Reply

    Salam, minta admin WhatsApp saya 0125399348

    • admin
      May 19, 2020
      Reply

      Ok, admin dah whatsapp 🙂

  32. May 18, 2020
    Reply

    Plan nak hantar technical staff kat opis saya mcmane caranya

    • admin
      May 19, 2020
      Reply

      Salam encik, boleh whatsapp no ini 0199500038 🙂
      Nanti boleh bincang lebih lanjut disitu 🙂

  33. Janice Tan
    May 31, 2020
    Reply

    hi, i already purchase the zero to hero course on 02/05/20, why i cant the video

    • admin
      May 31, 2020
      Reply

      Hi, please make sure you login with the correct account (the one that you use during purchase), very often happened where student during purchase this course they use FB/Gmail/Insta login.. but when they want to learn, they register new account. So no purchased video appear on list.

      • Janice Tan
        June 2, 2020
        Reply

        can u give me the link pks..tq

  34. Admin bar avatar

    macam daftar dalam sistem ADEN?

  35. Ayun Khirul
    June 2, 2020
    Reply

    sy berminat.. perlu buy this corse sahaja ke?.. atau ada perlu buat perkara lain?..

    • admin
      June 2, 2020
      Reply

      Ini flownya
      Im Interested > Register Account > Buy This Course > Payment > Belajar

  36. Nasharuddin Jibin
    June 4, 2020
    Reply

    Saya selesai review video sehingga berkenaan setting up perisian Sketch Up cloud based.

    Saya lihat course progress maseh kosong, module ke berapa baru progress mula kira

    • admin
      June 4, 2020
      Reply

      Selesai course click Complete di ruangan description.

  37. June 7, 2020
    Reply

    Autocad punya course bila ye

    • admin
      June 7, 2020
      Reply

      Salam ecnik, insyaallah Julai 2020

  38. afiqaizuddin
    June 7, 2020
    Reply

    Utk online course, ada sebarang expiry date atau tidak setelah purchase course?

    • admin
      June 7, 2020
      Reply

      Tiada expiry encik, lepas beli.. belajar sampai bila2 🙂

  39. Syaqir Shaq
    June 7, 2020
    Reply

    salam saya berminat camne nak join? nie no. ws saya 0134111007

  40. June 8, 2020
    Reply

    Hai, saya berminat untuk belajar, sila beri maklum balas di nombor tertera (017-7513415). Tq

  41. Nasrizam
    June 11, 2020
    Reply

    salam tuan, sy berminat.. whatsup sy 0133822866

  42. Fendy Daud
    June 14, 2020
    Reply

    ALHAMDULILAH SELESAI COURSE..
    SANGAT MUDAH DAN BERMANFAAT..
    NAK TUNGGU AUTOCAD PUNYA COURSE PULAK

    • admin
      June 15, 2020
      Reply

      Alhamdulillah.. AutoCAD tggu sikit masa ya 🙂

  43. Ruhafizee Rosdee
    June 24, 2020
    Reply

    Assalamualaikum, remaining course sy tinggal 1 minggu lagi, sy kerja outstation 3 minggu..
    Kalau tak sempat habis mcm mane ye? Kena apply blk kalau nk smbung/habiskan ke?

    • admin
      June 26, 2020
      Reply

      Salam encik.. tiada masalah.. tempoh 10 minggu ni just anggaran kami untuk semua student tamat belajar dan jadi mahir.. tapi kalau tempoh dah tamat, still boleh login dan belajar encik 🙂

  44. Mohd Rashid
    June 30, 2020
    Reply

    Selain dari PC, boleh tak pakai table?

    • admin
      June 30, 2020
      Reply

      Boleh encik, buat guna cloud melalui website browser seperti Google Chrome 🙂

  45. Salam,
    Saya nak tanya course ini mengandungi semua yang tersebut di astas ke?(interior design,logo design dll)
    Boleh saya pilih yang mana satu saya nak fokus
    Terima kasih

    • admin
      July 5, 2020
      Reply

      Salam encik boleh check silibus pembeljaran dgn click pada tab kurikulum.. so encik akan belajar dr basic sampai level pandai buat rumah teres 🙂

  46. Kuna Segeran
    July 15, 2020
    Reply

    Boleh download app ni at IPad Pro 2020 tak?

    • admin
      July 15, 2020
      Reply

      Boleh cari Skecth Up viewer di Apple And Google Store

  47. Zaza Kazibo
    July 17, 2020
    Reply

    Video kelas boleh download ke utk easy access? In case line internet mcm siput?

    • admin
      July 17, 2020
      Reply

      Video tak boleh didownload encik. Maaf 🙂

  48. Tamizi Lanbensak
    August 29, 2020
    Reply

    Saya dah tranfer duit.. My email mizi5588@gmail.com

  49. Admin bar avatar
    amaooo04
    September 6, 2020
    Reply

    Sijil eletronik macam mana ye nak dapatkan?

    • admin
      September 6, 2020
      Reply

      Buat masa ini kami provide sijil hardcopy dulu encik.. permohonan tuan sedang diproses 🙂

  50. Ah Wai
    September 8, 2020
    Reply

    Adakah saya nak subscribe sketchup dulu masa belajar course ini

    • admin
      September 9, 2020
      Reply

      Tak perlu encik, software akan diberi percuma.. kami ajar cara untuk download 🙂

  51. October 22, 2020
    Reply

    Saya lupa nama username saya. Bila saya masukkan email. Pihak tuan tak recognise email saya pula. Saya dah bayar 90 ringgit tu. Tolong resetkan password dan username saya. Terima kasih.

    • admin
      October 23, 2020
      Reply

      Salam cik, boleh wassap kami di 0199500038.. nanti kami checkkn

  52. November 16, 2020
    Reply

    saya dh hntr email utk request sijil. Bila bole dapat ye En?

    • admin
      November 16, 2020
      Reply

      Mggu ni kami pos, sbb baru terima dari kedai print 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
error: Alert: Content is protected !!